• 2016., május 1-jétől életbe lépett az új tűzgyújtási rendelet! Ha a lakosok közül bárki tűzgyújtási tilalom idején észlel ilyen esetet, az nyugodtan hívja a 0625 510-510-es, illetve a 112-es, esetleg a 107-es telefonszámot. Ezeken az elérhetőségeken bejelentést lehet tenni.

 

  • Érdemes aláhúzni: nem az Önkormányzat, hanem az ingatlan tulajdonosának feladata a ház előtti járda és árokszakasz gondozása. "Az őszi és téli csapadékos időjárás különösen indokolja, hogy mindenki gondoskodjon az ingatlana előtti árokszakasz rendben tartásáról. Ez ugyanis az ingatlantulajdonos feladata! A fákról lehulló levelek ilyenkor felgyűlhetnek az árkokban, és ha ezeket nem távolítják el onnan, akkor eltorlaszolják az átereszeket. Figyeljenek erre oda, és előzzük meg a bajt!" - írja Márok Csaba polgármester a helyi lapban.

 

  • Idén is lehetőség volt és van a száraz, fás nyesedék (nem lágyszárú növények!) beszállítására az Önkormányzathoz. Ennek helye: a Kiss Kálmán Művelődési Ház udvara.

 

  •  "Figyelem! Egyre korábban sötétedik és a betörők, a besurranók előszeretettel használják ki a hosszú, téli estéket. Figyeljenek oda értékeikre, szomszédaikra, idős ismerőseikre annak érdekében, hogy közösen meg tudjuk védeni magunkat a rossz emberektől" - írja helyi lapunkban a polgármester.

 

 

Forrás: Az én falum, Mezőfalva / mezofalva.hu