Jászdózsán jártunk

 

Július 6-án 19 fővel Jászdózsára látogattunk el, ahol a 25. Hagyományőrző Dósai Napokat tartották. E rendezvény keretében került sor a Jászdózsáról elszármazottak találkozójára is. Ezért is örültünk a meghívásnak, hisz a falunkból még jó néhány család rokona él Jászdózsán, akik a II. világháború után érkeztek Hercegfalvára.

Reggel 9 órakor szabadtéri szentmisét hallgathattunk meg a Kápolnadombon, ahová a dósai lakosok énekes felvonulással érkeztek. A délelőtt folyamán színes programok voltak, amit egy közös ebéd zárt. Ebéd után a helyi polgármesterrel, Dr. Szerencsés Istvánnal beszélgethettünk, aki a jászsági életről beszélt és betekintést adott a helyi lakosok mindennapi életére, dolgos hétköznapjaira.

 

Ennek kapcsán egy beszélgetést szeretnék létrehozni azokkal, akik Jászdózsáról települtek ide, hiszen nem biztos hogy mindenkiről tudomásunk van. Akikről mi tudunk a következő családok:

Bolya, Bolyós, Breszkó, Bozóki, Fekete, Maráci, Turi, Szaniszló családok (a teljesség igénye nélkül). 

Várjuk minden olyan család- és családtag jelentkezését, aki érintett illetve érdekli ez a téma. Az összejövetelünket a Kiss Kálmán Művelődési Házban július 29-én, hétfőn 17 órától tartottuk.

 

Molnárné Troppert Mária